سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه با دانش خود به پیکار با نادانی اش برخیزد به بالاترین خوشبختی می رسد [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :0
بازدید دیروز :1
کل بازدید :2605
تعداد کل یاداشته ها : 2
103/2/4
2:9 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
سید ابوالفضل حسینی زاده[0]

خبر مایه

«عواقب و مفاسد روابط دختر و پسر»

1)    فقدان شناخت درست و واقع بینانه:

معمولا ادّعا می‏شود این گونه روابط و دوستی‏ها به انگیزه ازدواج شکل می‏گیرد، ولی با کمی دقّت فهمیده می‏شود، روح حاکم بر این گونه دوستی‏ها، عشق‏ورزی کور کورانه است نه خردورزی. پای خرد و عقل در میدان عاشقی لنگ است. امام علی علیه السلام می‏فرمایند: «حبّ الشّیء یعمی و یصمّ»، دوست داشتن چیزی انسان را کور و کر می کند.

در حالی که تصمیم‏گیری درست در مورد ازدواج با فرد خاص، تنها با تکیه بر عقلانیّت و خردورزی ممکن است. دوستی‏های قبل از گزینش همسر، راه عقل را مسدود و چشم واقع بین انسان را کور می‏سازد و اجازه نمی‏دهد تا یک تصمیم صحیح و پیراسته از اشتباه گرفته شود. این نوع انتخاب‏ها که در فضایی آکنده از احساسات و عواطف انجام می‏گیرد. به دلیل نبود شناخت عمیق و واقع‏بینانه، زندگی مشترک را تلخ و آینده را تیره و تار می‏سازد.

2)     ایجاد جو بدبینی؛    

این گونه دوستی ها نه تنها مشکلی را برای دختران و پسران حل نمی‏کند بلکه بر مشکلات آنان می‏افزاید.این گونه دوستی‏ها و روابط اگر به ازدواج بی‏انجامد پس از مدتی از شکل‏گیری زندگی جو بدبینی و سوءظن را به دنبال خواهد داشت.

به این معنا که جوانی که با دختری دوست می شود اگر بخواهد آن دختر را به عنوان همسر آینده اش انتخاب کند پیش خود فکر می کند که این دختر وقتی به راحتی با من رابطه نامشروع برقرار کرد پس از اعتقاد و ایمان قوی برخوردار نیست لذا ممکن است د راینده با اینکه همسر من است با دیگری ارتباط برقرار کند، دختر نیز چنین تفکری نسبت به دوست پسرش دارد.

3)     افزایش طلاق؛    

زیرا این نوع ازدواج ها معمولا براساس احساسات، ظواهر،بدون تعقل و آینده نگری و سنجیدن شرائط برای طرفین تحقق می یابد دلذا بعد از مدتی که احساسات و عواطف و بازی با الفاظ کمرنگ شد و حقیق روشن شد، اختلاف و ناهماهنگ بودن دختر و پسر د رموضوعات مختلف آشکار می شود و به تدریج منجر به طلاق می شود.

4)     افت تحصیلی؛    

این گونه روابط باعث می‏شود که دو طرف تمام فکر و توجه و تمرکز خود را صرف دیدارها و ملاقات‏های حضوری و تلفنی خود بکنند و این بزرگ‏ترین مانع برای رشد و ترقی علمی است؛ زیرا تحصیل دانش نیازمند تمرکز نیروهای فکری وروحی است. دل‏مشغولی و اضطرابی که در اثر این گونه پیوندها پدید می‏آید بزرگ‏ترین سد راه تعالی علمی و تحصیلی است؛ لذا متصدیان امور علمی مدارس و دانشگاه‏ها توصیه می‏کنند. حتی ایام عقد و نامزدی جوانان در بحبوحه تحصیلات نباشد تا آنان بتوانند با تمرکز بیشتر فکر، در ادامه دروس و امتحانات موفق شوند.

 

5)     دلسردی نسبت به ازدواج؛       

این گونه روابط و دوستی‏ها معمولا به انگیزه تفنّن و سرگرمی شکل می‏گیرد و در خلال آن از خود باوری و زودباوری دختران سوء استفاده می شود. متاسفانه در بسیاری موارد بین عشق و هوس تمییز داده نمی‏شود. عشق حقیقی و پاک با هوس‏های آلوده و زودگذر، تفاوت جوهری دارد. برخی از این روابط که مبتنی بر هوسرانی و سرگرمی است، پس از مدتی رو به سردی و افول می‏نهد. جاذبه و دل ربایی‏ها مربوط به روزها و ماه‏های اول دوستی است. ولی دیری نمی‏پاید که این روابط عادی شده و به جدایی می کشد. حس تنوع طلبی انسان از یک طرف و فقدان عامل بازدارنده از طرف دیگر باعث می‏شود برخی سراغ ازدواج و تشکیل خانواده نروند جامعه‏ای که از تشکیل کانون خانواده استقبال نکند هیچ‏گونه ضمانتی برای رشد و شکوفایی فضایل انسانی در آن وجود ندارد. عمده خوبی‏ها و کمالات والای انسانی در پرتو تشکیل خانواده‏ای سالم، به فعلیت می‏رسد.

6)     تاخیر در ازدواج؛    

زیرا بسیاری از جونان که در یک محل با هم زندگی می کنند با هم دوست هستند و از کارهای یکدیگر اطلاع دارند و رازهایشان را به هم می گویند و برای هم تعریف می کنند فلان دوستشان چند دوست دختر دارد و یا با کدام دختر رفیق است.لذا بسیاری از جوانان محل چنین دخترانی را می شناسند و هیچ وقت حاضر نیستند با او ازدواج کنند. هر انسانی در سرشت و نهاد خویش به دنبال پاکی‏ها و نجابت است. دخترانی که در پی این روابط آلوده هستند در حقیقت پشت پا به سرنوشت خود زده‏اند و این امر باعث می‏شود که آن‏ها به جرم آلودگی به این روابط شرایط ازدواج پاک را از دست بدهند. البته این گونه روابط ناسالم حتی در ازدواج پسران نیز تاخیر ایجاد می کند ولی دختران بیش از پسران در معرض این آسیب قرار دارند. در پایان به چند پرسش اساسی اشاره می‏شود.

 

7)     از دست دادن سرمایه زندگی،   

این دوستی ها باعث می شود سرمایه عفت دختران براحتی از بین رود چرا که جوانی که باید به خود زحمت دهد و با عزت و احترام از دختری خواستگاری کند و مهریه او را بپردازد و ا زطرفی مخارج عروسی و زندگی دختر را اعم ا زخوراک، پوشاک و مسکن به عهده گیرد بدون هیچ زحمتی به هدفش می رسد و دختر را ازشانس یک ازدواج موفق محروم می کند.

8)     باعث تحقیر و ذلت؛   

این دوستی ها باعث تحقیر و ذلت دختر می شود زیرا ازنظر روانی ثابت شده که هر چه دختر  خود را بهتر بپوشا ند و با وقار و با عفت باشد، نزد جوانان از احترام بیشتری برخوردار می باشند و شرائط چنین دخترانی را زودتر می پذیرند.

الفرد هیچکاک: «من معتقدم که زن هم باید مثل فیلمی پرهیجان باشد بدین معنا که ماهیت خود را کمتر نشان دهد و برای کشف خود، مرد را به نیروی تخیل و تصور زیادتری وادارد باید زنان پیوسته بر همین شیوه رفتار کنند»

ویل دورانت:« آنچه بجوییم و نیابیم عزیز و گرانبها می گردد. زیبایی به قدرت میل بستگی دارد و میل با اقناع و ارضاء ضعیف و با منع و جلوگیری، قوی می گردد».

9)     اضطراب روحی بعد از ازدواج؛   

در دوستی‏های موجود بین دختران و پسران، از آنجا که مقاومتی بسیار قوی از طرف پدر یا مادر یا جامعه برای ممانعت از برقراری این دوستی‏ها وجود دارد، این گونه دوستی‏ها با مخاطرات روانی گوناگونی از جمله اضطراب و تشویش همراه است.

وجود افکار دیگری چون احساس گناه، نگرانی از تهدیداتی که توسط پسر برای فاش کردن روابطش با دختر صورت می‏گیرد، یک تعارض درونی و اضطراب مستمر را به دنبال خود دارد.

بنابر این وجود چنین دلهره‏ها و اضطراب‏هایی که گاهی لطمه‏های جبران ناپذیری بر جسم و روان انسان دارد، از جمله آسیب‏های این گونه روابط است.

اگر دختر و پسری قبل از ازدواج رابطه نامشروع نداشته باشند، می توانند گذشته زندگی خویش را با صداقت برای همدیگر بازگو کنند در حالی اگر به خلاف این باشد همیشه مضطربند تا گذشته شان آشکار نشود.

10) سبب ادامه ارتباط بعد ازدواج؛   

وقتی مدتی دختر و پسر با هم رابطه داشتند حرف هایی که تلفنی و یا حضوری به هم گفته اند، نگاههایی مه از روی لذت به یکدیگر داشته اند، مکان هایی که برای تفریح رفته اند و به طور کلی هر لحظه ای که با هم بوده اند، در خاطر و ذهنشان باقی خواهد ماند و گاهی بعد از ازدواج همسرش را با دوست پسر یا دخترش مقایسه می کند و می بیند که دوستش از جهات مختلف مانند زیبایی، تحصیلات و آداب معاشرت از همسرش برتر است لذا با اینکه ازدواج کرده اما بسیاری از اوقات به فکر دوست پسرش یا دخترش می باشد و در نتیجه در اولین فرصت و در اثر کوچکترین ناراحتی بین هو و همسرش، با دوست نامحرمش رابطه نامشروع برقرار می کند .

11)   نابودی غیرت و مردانگی؛     

طبیعی است کسی که نسبت به نوامیس مردم غیرت ندارد و خواهان برقراری رابطه با آنهاست نمی تواند مانع ارتباطات نامشروع با نوامیس خودش گردد لذا برای رسیدن به دختری تا جایی پیش می رود که حاضر است مثلا خواهر خود را در اختیار برادر آن دختر قرار دهد و کم کم کارش به جایی کشیده می شود که انسان نسبت به ناموسش اعم از خواهر، مادر، دختر و همسر خود بی تفاوت می شود و عفت و پاکدامنی را عقب افتادگی دانسته و از اینکه ناموسش در انظار نامحرمان به صورت مبتذل ظاهر شود، لذت می برد.

12) مکافات عمل؛    

کسی که از راه حرام با ناموس دیگران ارتباط برقرار می کند باید بداند که دیگران نیز دیر یا زود با ناموس او این رابطه را برقرار می کنند :

«امام صادق علیه السلام:ما یامن الذین ینظرون فی ادبار النساء ان ینظر  بذلک فی نسائهم»

«کسانی که پشت سر زنان نظر می افکنند هیچ ایمن نیستند از اینکه دیگران به پشت سر زنان آنها نظر افکنند»

13) کوتاهی عمر؛     

«امام صادق علیه السلام: من یموت بالذنوب اکثر ممن یموت بالآجال و من یعیش بالاحسان اکثر ممن یعیش بالاعمار»

«کسانی که به خاطر گناهانشان عمرشان کوتاه می شود و می میرند بیشترند نسبت به کسانی که با مرگ طبیعی و اجل معین می میرند. و کسانی که به خاطر نیکی کردن و کارهای ثواب عمرشان طولانی تر می شود بیشترند نسبت به افرادی که با عمر طبیعی زندگی می کنند» 

راهنمایی:

شکی نیست دوران جوانی, دوران خاص و ویژه ای است و به خاطر طولانی بودن دوران تجرد غالب دانشجویان و خطرات جدی و زیاد آشکار و پنهان غرایز نفسانی و جنسی, مراقبت و توجه بیشتری را طلب می کند و لازم است برادران و خواهران دانشجو روابط خود با جنس مخالف را از نظر کمی و کیفی تحت کنترل قرار دهند و در سطح ضرورت اکتفا کنند.

به عبارت دیگر تا زمانی که ضرورتی ایجاب نمی کند حتی الامکان روابط با نامحرم برقرار نشود. زیرا زن و مرد جوان بخصوص اگر مجرد باشند چه بسا همین هم صحبت شدن ها، غرایز جنسی دو طرف یا یکی از آنها را تحریک کند و به الفت و محبت شهوانی و غریزی بین آنها بیانجامد و نقطه آغازی برای غوطه ور شدن در انحراف و فساد شود هر چند ممکن است در ابتدا هر دو طرف قصد و نیت پاک و خداپسندانه ای داشته باشند و یا به انگیزه رشد و کمال معنوی و ... باشد. لازم به ذکر است این مطلب یک ادعا نظری صرف نیست بلکه پشتوانه آن تجربه بسیاری از افراد است که به اقرار خودشان در ابتدا به قصد و نیت پاک و مقدسی به گفتگو و ارتباط پرداختند ولی پس از مدت زمان کوتاهی به جایی کشیده شده که هیچ یک از آنها حتی گمانشان را نمی کردند.

لازم است به این نکته هم حواسمان جمع باشد که دختران و پسران جوان و مجرد، معمولا از چنین ظرفیتی برخوردار نیستند، هر چند ظاهرشان نشان ندهد. این میدان جولانگاه هر کسی نیست، یک قهرمان می طلبد. پس تا وقتی درباره خود یا طرف مقابل به اطمینان نرسیده اید، از احتیاط غافل نباشید.

در برخورد و گفتگو, هنجارهای شرعی زیر رعایت شود:

1- از گفتگوهای تحریک کننده پرهیز شود.

2- از نگاه های آلوده و شهوانی خودداری شود.

3- حجاب شرعی رعایت شود.

4- قصد تلذذ و ریبه در کار نباشد.

5- دو نفر نامحرم در محیط بسته , تنها نمانند.

6- در صحبت با نامحرم به او نگاه نکنید و به هیچ قسمتی از بدن او خیره نشوید.

7- در همه حال خدا را ناظر بر اعمال و رفتار خود بدانید و عفت و حیا را فراموش نکنید. روشن است که هر فرد خود بهتر می تواند تشخیص دهد که کجا از مرز فراتر رفته است «بل الانسان علی نفسه بصیره؛ آدمی بر نفس خود آگاه و بیناست».

8- از شوخی کردن با نامحرمان اجتناب کنید زیرا اگر شوخی و خندیدن با زن نامحرم موجب فتنه و فساد شود قطعا حرام است.

 

 

 

 

 

 

 


90/10/5::: 11:16 ص
نظر()